Cselszövések

Hogyan juthatsz minél több hatalomhoz, pénzhez, vagy akár részvényhez?

1. Járadékvadász leszel. Nem az innovatív ötleteiddel, kockázatvállalással, verejtékes munkával hozol létre új értékeket, hanem megpróbálsz politikai segítséggel több lehetőséghez jutni. Kapcsolataid révén eléred, hogy az uralkodó olyan törvényeket, új szabályokat vezessen be, amellyel újraoszthatod a meglévő vagyont – természetesen magadnak.

Bővebben a járadékvadászatról ide kattintva találsz infókat.

 

2. Pont jókor vagy jó helyen. Megesik, hogy a törvényhozók nem gondoltak mindenre, és lyuk támadt a törvény szövetén. Ezt ki tudod használni, és több pénzhez juthatsz. A törvényhozóknak nincsenek hátsó szándékaik, egyszerűen rafkós vagy és bemész a kiskapun.

Bővebben erről a kormányzati kudarcról ide kattintva találsz infókat.

 

3. Összefogsz. Más csoportokkal szövetkezve folyamatosan a törvényhozók nyakára jártok, fűt-fát (de főleg pénzt) ígértek nekik. Akár az egész államigazgatást behálózzátok, beépültök a közszolgák közé. Így eléritek, hogy olyan szabályozások, új törvények szülessenek, amelyek titeket kivételes helyzetbe hoznak. Persze megvan az ára – a hivatalnokok jótett helyébe jót várnak.

Bővebben az állam foglyul ejtésével kapcsolatban ide vagy ide kattintva találsz infókat.

 

4. Megválogatod a barátaidat. Jóban vagy az uralkodóval, ezért egyszerűen több jár neked. Ez már a járadékvadászat mesteriskolája, csak haverok részére.

Bővebben a haveri kapitalizmusról ide vagy ide kattintva találsz infókat.

 

5. Jól házasodsz. Mivel az uralkodó célja az, hogy a családját minél több erőforráshoz jutassa, csak jól kell házasodnod, hogy bekerülj a körbe.

Bővebben a kleptokrata államról ide kattintva találsz infókat.