Csak egyetemisták jelentkezhetnek?

Elsősorban egyetemisták és főiskolások jelentkezését várjuk.  Néhány nem egyetemistát is befogadunk azért.

Ez most akkor interaktív színház?

Nem, mert nincs külön színpad, amiről a színészek interakcióba lépnek a nézőkkel, hanem mindenki aki a helyszínen van egyenrangú szereplője a történetnek.

Engem is nézni fognak?

Nem, az élő szerepjátékban mindenki játszik, nincsenek nézők, nincs egy kiemelt helyszín, amire mindenki figyelme irányul. El lehet bújni, persze, ha a történet úgy hozza magadhoz ragadhatod mások figyelmét.

Tényleg én is részt tudok venni?

Ha egyetemista vagy, akkor részt tudsz venni, más előképzettség nem szükséges. Mindent, amit tudnod kell a részvételhez elmondunk aznap, mielőtt elkezdenénk az élő szerepjátékot.

Egész délutános?

Igen, a délután folyamán először egy két órás improvizációs tréninget tartunk és közösen kidolgozzuk a karaktereket. Gondolj rá afféle bemelegítésként, ami elengedhetetlen az utána következő LARP előtt.

Jöhetek csak a szerepjátékra?

Igen, de azt jelezd nekünk előre a regisztrációdban.

Ki szervezi ezt az egészet?

Az Energiaklub évek óta foglalkozik az energia mindenféle aspektusával. Szerettük volna ezt a témát újszerűen feldolgozni, miközben érdekessé tesszük az egészet, ezért felkértük ifj. Sebő Ferenc színházi rendezőt, hogy segítsen ebben. Ő és a Társadalomkritikus LARP (Live Action Role Play) íróműhely dolgozta ki aztán az élő szerepjáték ötletét és a történetet.

Mi kerül ezen 1.000 - 2.000 forintba?

Igazából sokkal többe kerül, hiszen az improvizációs tréning, étkezés, a helyszín, színészeket, zenekar és még rengeteg minden más is felmerül költségként egy ilyen esemény szervezésekor. Az Energiaklub pályázatokból fedezi a többletköltségeket, hogy ezzel is megkönnyítsük a részvételt.

Nem oda járok egyetemre, ahol az élő szerepjáték lesz, ettől még mehetek?

Igen, ha egyetemista vagy, akkor bármelyik helyszínre jelentkezhetsz, függetlenül attól, hogy hova jársz.

A résztvevők is kapnak jelmezt?

Igen, minimális jelmezt mindenki kap, viszont fontos, hogy olyan ruhában gyere, amiben kényelmesen érzed magad és könnyen tudsz mozogni.

Hazavihetem a jelmezt vagy más kelléket?

Nem.

Kikerül a fotóm bárhova, ha elmegyek a programra?

Igen, a részvétellel beleegyezel, hogy az eseményről készült képeket publikálhatjuk a Tudjukki Facebook és Instagram oldalán.

Mit vigyek magammal?

Kényelmes ruhát, amiben könnyen tudsz mozogni, minden mást mi adunk. Ha tudod magadról, hogy gyakran megéhezel, akkor azért csomagolj magadnak ennivalót is, mi a program szerint szünetben pogit és a LARP-ba épített szendvics vacsorát biztosítjuk.

Ha nem szeretnék szerepelni mehetek csak nézőnek is?

Sajnos nem, a LARP lényege, hogy nincs néző, csak résztvevő. Viszont lesznek magasabb és alacsonyabb részvételt igénylő szerepek, hogy mindenki találjon a személyiségének megfelelő karaktert.

Tényleg véletlenszerű ami történik vagy az egész meg van tervezve?

Egy kicsit mindkettő. A nem-lineáris dramaturgia improvizatív és előre eltervezett elemek ötvözetéből áll. Gondolj rá úgy, mint egy videojátékra, ahol a saját döntéseid alapján haladsz előre a történetben, de vannak bizonyos részek, amik előre be vannak építve - viszont a döntések következményei, az, ahogyan megtörténik a megtervezett része a LARP-nak, már attól függ, hogy ki mit csinált előtte. Éppen ezért nincs két ugyanolyan LARP, még akkor se, ha az alaptörténet ugyanaz.

Minek a rövidítése a LARP?

A Live Action Role Play-é.