Metaszabályok

A játék ideje alatt a telefon- és egyéb technikai eszközök használata nem megengedett. Kikapcsolt telefonnal kell eljátszani azt is, ha például a karaktered telefonál.

A játék ideje alatt tilos elhagyni a helyszínt, kivéve egészségügyi okokból.

A játékban az intimitást és az erőszakot csak imitálni szabad, a magától értetődő határok betartásával.

A játék ideje alatt végig karakterből kell cselekedni.

Kivételes esetekben, ha valamiért muszáj kilépni a karakteredből, biztonsági jelszó használatával tudod jelezni, hogy játékon kívüli időt kérsz. Erről a jelszóról a helyszínen megállapodunk. Ha szükséges, ilyenkor szervező segítségét is kérheted.

Egyébként minden olyan eset, ami kérdéses és nincs rá szabály, a tréningen tanult improvizatív hozzáállással oldandó meg.

 

Játékszabályok röviden

(a teljes Játékszabályhoz kattints ide!)

 

HALÁL

Mivel Shakespeare világában járunk, a karakterek többségét üldözi a végzet. Általános szabály, hogy amíg egy halott nincs eltemetve, addig a játékos halottnak tetteti magát, utána megy a Temetőbe, ahol további instrukciókat kap.

A játékban háromféleképpen lehet meghalni: ha meggyilkolnak, ha az Orvos halottnak nyilvánít, vagy ha a Hóhér kivégez.

 

KORONÁZÁS

A játék elején Rílkirály az uralkodó. Ha Rílkirály elveszti a trónt, és a korona gazdátlanná válik, akkor a Lordmajor feladata, hogy új királyt koronázzon. Király csak az lehet, aki él, és szabadlábon van.

 

TISZTSÉGEK

A játékban különböző tisztségek vannak, amelyek mind más-más különleges tulajdonsággal rendelkeznek. Van Orvos, Pap, Lordmajor, Szakács, Békebíró, Hóhér.

Ha valamelyik tisztség megürül, a Király nevezi ki az utódot.

 

KARAKTERGENERÁLÁS ÉS ETIKETT

 A nap folyamán a szervezők kiosztják a szerepeket, amihez te választhatsz egyéni Elmebetegséget és Összeesküvést.

 Az általános Sqót etikett mindenkire vonatkozik, mindhárom frakció, sőt még a Péntek13 zenekar tagjaira nézve is kötelező. A Sqót nemzeti büszkeség annyira erős, hogy mindenki, aki az általános etikett ellen vét, az Hazaáruló.

Aki bizonyítottan elmebeteg, vagy összeesküvésben vesz részt, az Hazaáruló.

 

TERMÉSZETFELETTI LÉNYEK

 A játékban háromféle természetfeletti lény fordul elő: Tündérek, Szellemek és Boszorkányok.

 A Tündérek láthatatlanok és meg tudják állítani az időt. Amíg mindenki megdermedve áll, négyféle varázslatot hajthatnak végre: szerelemre gerjesztő és azt lelohasztó, illetve gyűlöletet gerjesztő és azt lelohasztó varázslatokat.

 A Szellemek szintén érzékelhetetlenek az átlagemberek számára. Csak a Boszorkányokon keresztül lehet velük kapcsolatba lépni.

 A Boszorkányok a Péntek13 együttes tagjai, az este sztárvendégei. A játékban ők tudnak kommunikálni a tündérekkel, a szellemekkel és a külföldiekkel.